Întrebări frecvente

1. Pot folosi uleiul Aspen pentru motoare in 2 timpi la motoare exterioare?

Uleiul Aspen pentru motoare în 2 timpi este destinat motoarelor performante răcite cu aer. Motoarele exterioare care sunt răcite direct cu apă nu sunt atât de solicitante când vine vorba de temperatura. Sunt alte uleiuri care ar trebui folosite la motoarele exterioare răcite cu apă.

2. Care este diferenţa dintre benzina alchilată Aspen şi benzina obişnuită?

Exista un standard Suedez pentru benzina alchilată iar noi solicităm tuturor celor care comercializează benzină alchilată să aibă in vedere acest lucru. Standardele proprii Aspen sunt setate la un nivel mai ridicat decat standardul Suedez, asta în ceea ce priveşte poluanţii precum sulful şi benzenul dar şi în ceea ce priveşte calitaţile care pot influenţa modul de operarare şi durata de viaţa. Aspen 2 conţine şi ulei Aspen pentru motoare in 2 timpi, acesta fiind un ulei destinat motoarelor în 2 timpi, 100% sintetic şi de cea mai buna calitate.

3. Când ar trebui folosit Aspen+ sau Aspen R?

Atunci când se concureaza la o competiţie internaţională., Aspen R ar trebui folosit deoarece este în concordanţă cu standardele FIA, FIM, FIK. Aspen R oferă in general o performanţă mai ridicată decât Aspen+.

4. Ce ar trebui să folosesc dacă motorul în doi timpi pe care-l am necesită lubrifiere separată? Exemplu: rezervoare separate?

La motoarele care necesită lubrifiere separată ar trebui folosit Aspen 4, astfel încat mediul să fie cat mai bine protejat. Daca este necesar să se folosească o benzină cu cifra octanică de 98 atunci Aspen+ este soluţia optimă.

5. Ce combustibil ar trebui ales pentru motociclete, carturi sau snowmobile etc?

Aspen 2 este recomandat pentru toate motoarele în doi timpi care nu necesită lubrifiere separată, deoarece Aspen 2 are un impact minim asupra mediului. Aspen 4 şi uleiul Aspen pentru motoare în doi timpi sunt recomandate pentru motoarele în 2 timpi cu lubrifiere separată. La motoarele în 2 timpi de mari dimensiuni şi mai performante care necesită o cifra octanică mai ridicată este recomandat să se folosească Aspen+. Aspen R este recomandată atât pentru motoare în 2 timpi cât şi pentru motoare în 4 timpi atunci când se participă la diverse concursuri, asigurandu-se astfel performanţa maximă. Aspen R este în conformitate cu standardele înternaţionale stabilite de FIA, FIM şi FIK.

6. Ce tip de benzină ar trebui folosit la motoare exterioare? Aspen 4 sau Aspen+?

Ambele variante sunt bune. Aspen 4 este potrivită pentru motoare exterioare de mici dimensiuni în timp ce Aspen+ are o cifra octanică mai ridicată fiind destinată motoarelor mai performante sau motoarelor ce necesită o cifră octanică mai ridicată.

7. Cât timp poate fi păstrată benzina alchilată în canistre fară a-şi pierde din proprietăţi?

Benzina alchilată Aspen poate fi păstrată în general timp de mai mulţi ani fără a-şi pierde din proprietăţi. Durată sa de viaţa totuşi se poate diminua dacă veţi expune canistra direct la soare sau la temperaturi extreme.

8. De ce ar trebui sa folosesc Aspen R în loc de benzină obişnuită?

Aspen R are un impact mai redus asupra mediului în comparaţie cu benzina obişnuită şi poate fi păstrată mai mult timp. Calitatea benzinei obişnuite poate varia în timp ce Aspen R va ramâne constantă. Totodata are şi un nivel mai ridicat al cifrei octanice (RON/MON 102/90 comparativ cu 95/85 sau 98/87). Aspen oferă de cele mai multe ori o performanţă mai ridicată.

9. Benzina Aspen poate fi amestecată cu benzina normală?

Bineînteles, dar calitatea va fi mai scazută.

Copyright 2017 © All Rights Reserved

Producator
Lantmännen Aspen AB

Iberovägen 2, SE-438 54 Hindås
T: +46 (0)301-23 00 00
E-mail: info@aspen.se

Distribuitor Romania
Heinen & Hopman MAR S.R.L.

132 Alexandru Moruzzi Street, 800223 Galati
T: +40 (0)751 029 202
E-mail: liviu.nistor@combustibilaspen.ro

Share