Cote de emisii

Benzina alchilată este cu 99%* mai curată decât benzina obișnuită, mai prietenoasă față de oameni, mașinării și mediul înconjurător. Asigură performantă pentru orice mașinărie, de la mașini de tuns iarba, cositoare, motofierăstraie, freze de zăpadă, până la motoare de barcă, motociclete, carturi, mopede și snow-mobile. Combustibilul destinat oamenilor cărora le pasă.

* în ceea ce privește cantitatea de hidrocarburi dăunătoare.

De unde provine denumirea de “alchilat”?

Denumirea de “alchilat” provine de la cuvântul “alchilare” – proces folosit pentru producerea materialului brut.

De la gaz la lichid

Procesul de alchilare are loc în rafinăriile de ulei. Gazele produse prin distilarea uleiului crud și prin cracare sunt combinate, rezultând un lichid alchilat. Acesta este cel mai curat produs petrolier care poate fi obținut.

Lichidul alchilat este apoi amestecat cu alte componente pentru a forma produsul finit, gata de utilizare pentru majoritatea motoarelor de mici dimensiuni.

Mai bun pentru sănătate, pentru motor și pentru mediu

Atunci când este folosită benzina alchilată Aspen se evită aproape toate substanțele dăunătoare – benzenul și hidrocarburile aromatice – care pot cauza probleme grave de sănătate. De asemenea, motorul este mai protejat, bujiile și cilindrii se pastează mai curați pentru mai mult timp. În plus, Aspen nu iși pierde din proprietăți pe durata nefolosirii, așadar motorul va porni cu ușurință chiar dacă nu a fost folosit o lungă perioadă de timp. Nici beneficiile asupra mediului nu sunt de neglijat, aceasta producând cu până la 40% mai puțin smog decât benzina obișnuită.

Cel mai mare beneficiu

Motoarele de mici dimensiuni sunt mai puțin complicate, din punct de vedere tehnic sunt motoare simple cu ardere incompletă. Aceasta înseamnă că o cantitate considerabilă de combustibil nu se arde. Impactul negativ asupra mediului înconjurător precum și a sănătății este mai mult decât evident.

Benzina alchilată Aspen este destinată următoarelor:

Mașini de tuns iarba, cositoare, freze de zăpadă, motocultoare, drujbe, foarfece de grădină, generatoare, mopede, și motociclete.

Cu sau fără ulei

Benzina noastră este disponibilă în două variante principale - Aspen 2 și Aspen 4.

Aspen 2 este pre-amestecat cu 2% ulei pentru motoare în doi timpi 100% sintetic. Aspen 2 se folosește la toate tipurile de motoare în doi timpi, mai puțin la motoarele suspendate în afara bordului care necesită un ulei special. Aspen 4 nu este amestecat și este folosit la motoarele în patru timpi sau la motoarele în doi timpi care necesită lubrifiere separată.

Copyright 2017 © All Rights Reserved

Producator
Lantmännen Aspen AB

Iberovägen 2, SE-438 54 Hindås
T: +46 (0)301-23 00 00
E-mail: info@aspen.se

Distribuitor Romania
Heinen & Hopman MAR S.R.L.

132 Alexandru Moruzzi Street, 800223 Galati
T: +40 (0)751 029 202
E-mail: liviu.nistor@combustibilaspen.ro

Share